Visie en
strategie

Samenwerken met Blurring Concepts biedt een unieke combinatie van analytisch denkvermogen, creatieve verbeelding en praktijkervaring. Globaal ziet onze systematiek er zo uit.

Met diverse interviews, verkenningen en onderzoek maken we voor jouw organisatie de echte klantbehoeftes en kenmerken inzichtelijk. De organisatieanalyse zorgt voor een goed beeld van de drijfveren, DNA, kernwaarden van de organisatie en hoe deze tot uiting komen. Ook brengen we relevante trends, veranderend consumentengedrag en branche-ontwikkelingen in kaart. Wij kijken naar het verhaal achter het merk, product of organisatie. Waarom doe je wat je doet, welke waarde voeg je toe aan het leven van de klant en welke kansen liggen er. Deze essentie leggen wij bloot en vormt de basis voor het ontwikkelen van het concept. Hieruit vormt zich de visie achter het concept en worden de kernwaarden concreet gemaakt.

Resultaat: een strategisch visiedocument met kernwaarden.

Concept
ontwikkeling

Met resultaten uit de analyse, de visie en kernwaarden als uitgangspunt volgt het concept ontwikkeling proces. De contouren van het concept worden zichtbaar, conceptnaam bedacht en elementen waarmee het concept tot leven komt omschreven. Het concept ontwaakt. Concept, conceptnaam en de conceptdragers worden vastgelegd in een actieplan met een concrete planning.

Resultaat: een conceptboek met een actieplan en een overzicht van de elementen waarmee het concept tot leven komt.

Realisatie

Het concept komt pas tot leven via de realisatie van de conceptdragers. Producten of diensten, organisatie, communicatie, fysieke omgeving en het netwerk zijn allemaal elementen die ingezet kunnen worden. Samen met ons netwerk van partners begeleiden wij de realisatie, zorgen voor borging in de organisatie.  

Resultaat: ontwerp en vormgeving van de gekozen conceptdragers vastgelegd in een handboek